06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bitter Çikolatalı Ekler Pasta
pasta tarifleri - çikolatalı pasta nasıl yapılır

Malzemeler;
*125 gr margarin,
*1 su bardağı su,
*1 su bardağı un,
*1 fiske tuz,
*1 fiske şeker,
*4 yumurta,
Ara krema malzemeleri;
*1/2 lt süt
*1 yumurta,
*1 yemek kaşığı un,
*1 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı margarin,
*1 paket vanilya
Üst kreması malzemeleri;
*200 gr krema( 1 küçük kutu)
*100 gr bitter çikolata
Hazırlanışı;
1 Su ve margarin bir tencerede ateşe konur margarin eriyince un ilave edilir
2 Tuz ve şeker ilavesi de yapılarak hamurkarıştırılara oldukça koyu bir kıvama gelince altını kapatın
3 Önce 1 yumurtayı hamura ekleyip iyice karıştırdıktan sonra diğer yumurtaları da teker teker ilave edip iyice hamura karıştırın
4 Hamuru sıkma torbasına alarak, içine yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine istediğiniz şekilde ( profiterol şeklinde yada uzun, ekler şeklinde) sıkın
5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin Hamurlar pembeleşip kabarınca fırını kapatın ama hamurları fırından çıkarmadan içinde soğumasını bekleyin
6 Hamurların soğumasını beklerken, iç krema malzemesini muhallebi kıvamında pişirin ocaktan indirdikten sonra vanilya ve margarini ekleyerek, karıştıra karıştıra ılınmasını bekleyin
7 Soğuyan eklerleri ortadan keserek içlerine iç kremasını sıkın
8 Bitter çikolatayı ben mari usulü eritip, soğuk krema ile karıştırın ve içlerini doldurduğunuz ekler pastaların üstüne dökerek servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|