06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü Kek
Üzümlü Kek Tarifi - Üzümlü Kek Nasıl Yapılır - Üzümlü Kek Malzemeleri
Malzemeler
1 paket margarin
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı safran
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
Yapılışı
Kuru üzümleri ayıklayıp, küçük bir kasede su ile ıslatın Küçük bir tenecereye sütü koyup, orta ateşete ısıtın Isınmış sütü kaseye boşaltıp, içine safranı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, bir çatal veya çırpıcı yardımıyla karıştırın Derin bir kasenin içine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırıp, içine şekeri ilave edip, şeker yumurtaların içinde eriyene kadar mikser ile karıştırın Harç krema kıvamına geldikten sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip, çırpmaya devam edin Daha sonra harcın içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin Sütlü safranlı sosu ilave edip, karıştırın En son olarak kek harcının içine su da bekletip, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın Harcını sıvı yağ ile yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin Pişen keki kalıbında en az 10 dakika bekletip, iyice soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, servis edin
|
|
|