Çilekli Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli KekÇilekli Kek Tarifi - Çilekli Kek Nasıl Yapılır - Çilekli Kek Malzemeleri Malzemeler 175 gr margarin1 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 250 gr çilekYarım su bardağı iri çekilmiş fındık Yapılışı Margarini oda sıcaklığında yumuşatınız Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız Daha sonra içine, oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ekleyip, çırpmaya devam ediniz En son olarak içine, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz (daha çok kabarması için) Sıvı yağ ile yağladığınız, düz -yuvarlak veya açılır kapanır kek kalıbının içine kek hamurunu döküp, düzeltiniz Çilekleri ortadan ikiye kesip, kek hamurunun üzerini tamamen kapatacak şekilde dizin En son olarak üzerine rendelenmiş fındıkları serpin Keki, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin Pişen keki kendi kalıbın içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, soğuk olarak servis ediniz Bekletmezseniz, keki kalıptan çıkarken parçalanabilir Arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis edebilirsiniz |
|
|
|