Satranç Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Satranç KurabiyeMalzemeler: - 2 bardağı un - 1,5 çay bardağı tozşeker - 1 paket vanilya - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu - yarım paket margarin yada tereyağ - 1 yumurta - 1 çorba kaşığı süt Kakaolu Hamur İçin: - 2 çorba kaşığı kakao - 1 çorba kaşığı tozşeker - 1 çorba kaşığı süt Hazırlanışı: Unu bir kaba alın, tozşeker, vanilya, kabartma tozu, margarin ya da tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı süt ilave edip güzelce yoğurun Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao,1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı süt ilave edip tekrar yoğurun İki hamuru da 1 saat buzdolabında bekletin![]() Beyaz hamurun 1/3 ünü kenara koyun Kakaolu hamurunda 1/3 ünü kenara koyun Kakaolu hamuru bir santim kalınlığında bir dikdörtgen olarak açın Birer santim eninde şeritler kesin Aynı işlemi beyaz hamur için de tekrarlayın Üç sıra halinde bir beyaz, bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridini yan yana koyun İkinci sırada beyazın üstüne kakaolu şerit, kakaolunun üstüne beyaz şerit gelecek şekilde tamamlayın Üçüncü sırada tekrar birinci sırada ki gibi tekrarlayın Kalan beyaz ve kakaolu hamura sarın Yaklaşık yarım saat buzdolabında bekledikten sonra birer santim kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirin![]() alıntı |
|
|
|