Kalpli Doğum Günü Pastası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalpli Doğum Günü Pastasıkalpli doğum günü pastası tarifi - kalpli doğum günü pastasının yapılışı ![]() Pandispanya İçin: 2 yumurta 1/2 su bardağı şeker 1/2 su bardağı un 1/2 su bardağı nişasta 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya 1/2 küçük fincan kaynar su Krema için: *2 su bardağı süt *1 kaşık un *1 kaşık nişasta *5 kaşık şeker Üzeri için: *1 paket kakaolu kremşanti *1 su bardağı süt *1 paket bitter çikolata arası için file badem ve file antepfıstığı Yapılışı: Bu malzemeler küçük kalpli kalıp için Eğer kalıbınız büyükse malzemeleri ikiye katlayın İlk önce pandispanyamızı sırasıyla çırpıp hazırlıyoruz Yağlayıp unladığımız kalıbımıza döküp fırına veriyoruz Krema malzemeleri ile koyu kıvamlı bir krema hazırlıyoruz Kremamızı çırparak soğutuyoruz Kakaolu kremşantimizi sütle çırpıp hazırlıyoruz Kremanın içine hazırladığımız kremşantiden 2 kaşık ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz Kekimiz pişip soğuduktan sonra 2 ye kesip bütün kremayı arasına sürüyoruz Üzerine antepfıstığını ve bademleri serpiyoruz Kekin diğer parçasını üzerine kapatıyoruz En üstünü kremşantiyle kaplıyoruz![]() Üzerindeki Çikolataların Hazırlanması: Bir paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan yaptığımız külahımıza dolduruyoruz Resim de de görüldüğü gibi kalp şekilleri yapıyoruz İçlerinide dolduruyoruz Sonra bu çikolataları buzluğa kaldırıyoruz Donunca pastamızı bu çikolatalar ile süslüyoruz
|
|
|
|