![]() |
Lavantalı Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lavantalı KurabiyeMALZEMELER: 125 gram margarin, 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, 1 tatlı kaşığı lavanta, 1 çay bardağı kaynar su, 1 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu, 1 çorba kaşığı limon suyu, Aldığı kadar un ![]() Üzerine: Kavrulmuş fındık ![]() YAPILIŞI: Margarin ve tereyağını yoğurma kabına alın ![]() 1 çay bardağı kaynar suda lavantayı demleyip süzün ![]() Lavantalı suyu yoğurma kabına ekleyin ![]() Toz şeker, haşhaş tohumu, limon suyu ve un ilave edip kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() Hazırladığınız hamuru rulo haline getirip, streç filme sarın ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar 15 dakika pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|