Fındıklı Biskotti |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı BiskottiMALZEMELER: 3 yumurta, 2,5 su bardağı un, 120 gram toz şeker, 1 kabartma tozu, 120 gram ufalanmış fındık, 1 tatlı kaşığı vanilya şurubu, 60 gram tereyağı YAPILIŞI: Fırını önceden 180 dereceye getirin Un, kabartma tozu, toz şeker ve fındıkları bir kapta karıştırın Diğer tarafta yumurtaları çırpın ve vanilya şurubunu ekleyin Bu karışımı una ekleyin Tereyağı da ekleyip karıştırın Hamur kendini toparlayana kadar yoğurun Hamuru ekmek şekline getirip fırında 30 dakika pişirin Soğuttuktan sonra ince ince dilimleyin Fırını 170 dereceye düşürüp tekrar fırında 15 dakika daha pişirin alıntı |
|