![]() |
Çikolatalı İsveç Bülbülü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı İsveç Bülbülüçikolatalı kek tarifi - isveç bülbülü nasıl yapılır - krem şantili kek tarifiMalzemeler: 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 30 gr (1/3 su bardağı) ekmek içi 180 gr (3/4 su bardağı) şeker 2 yumurtanın sarısı 2 yumurtanın akı 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 180 gr (1+1/2 su bardağı) un (elenmiş) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 100 gr sütlü çikolata (eritilmiş) 100 gr krem şanti Tarifi: Önce fırınınızı hafifçe (150° C) ısıtınız ![]() 1 çorba kaşığı tereyağıyla derin, yuvarlak bir kek kabını yağlayarak ekmek içini serpiştiriniz ![]() ![]() Orta boy derin bir kapta, kalan 6 çorba kaşığı yağı tahta bir kaşıkla krema kıvamma gelinceye kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() 60 gr (1/2 su bardağı) unu kabartma tozu ile birlikte eleyip yağ-şeker kanşımına iyice karıştırarak ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Başka bir kapta yumurta aklarını telle yada elektrikli çırpıcıyla iyice kalınlaşıncaya kadar çırpınız ![]() ![]() Keki kalıba boşaltıp fırına sürerek 50 dakika, ortasına sokulan bir şiş temiz ve kuru olarak çıkana kadar pişiriniz ![]() ![]() Not: Güzel görünüşlü bu çikolatalı kek, yeterince tatlı olduğundan kremasız olarak da sunulabilir alıntı |
![]() |
![]() |
|