![]() |
Pasta Kremasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta KremasiPasta Kreması Tarifi - Krema Tarifi - Kolay Krema Tarifi - Pratik Pasta Kreması ![]() 10 dakikada kolayca pasta kreması yapalım Pastane vitrinlerinde hayranlıkla izlediğimiz görkemli pastaları hazırlamak sanıldığı kadar zor değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pasta kreması KAÇ KİŞİLİK: HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: 1 litre krema için # 3 ![]() # Yarım limon kabuğu rendesi # 8 yumurta sarısı # 2 ![]() # 1 çay bardağı patates nişastası # 1 paket vanilya Hazırlanışı: * Sütü tencereye alın ![]() ![]() ![]() * Yumurta sarıları ile tozşekeri büyük bir cam kaseye alın ![]() ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız karışımı tencereye döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Kremasi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta KremasiAlman Pastası Kreması ![]() Pastanın hamuru balkabaklı rulo pasta tarifi ile aynı ,içerisine önce bütün haldeki çilekleri dizdim daha sonra küçük küçük doğradığım çilekleri serptim ve rulo yaptım üzerinide çilek ve fındık kırıkları ile kapladım ![]() MALZEMELER: 3 yumurta yarım su bardağı toz şeker yarım çay bardağı ılık su 3/4 su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta yarım paket kabartma tozu Tepsi olarak ankastre fırın tepsisi kullandım ![]() ![]() ![]() pasta kreması tarifi Kreması ise 3 su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı nişasta,1 çay bardağı şeker ve 1 yumurta karıştırılarak pişirip ,soğuyana kadar ara sıra mikserle çırptım soğuyunca içerisine 1 paket toz krem şanti katıp ve çırpmaya devam ettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|