Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
abruzo, tart

Tart Abruzo

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tart Abruzo



MALZEMELER


Turta hamuru için gerekli olan malzemeler:

2 su bardağı un

3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı sıvıyağı


Üzerinin malzemeleri:


2 su bardağı lor peyniri

½ su bardağı süt

3 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü

1 ufak paket çikolata (rendenin iri gözüyle rendelenmiş, istediğiniz bir cins çikolata)


HAZIRLANIŞI


Turta hamurumuzu yoğurmadan önce bir tart kalıbını hazır etmemiz gerekiyor Bunun için 25-30 cm çapında bir tart kalıbı ya da yine bu ölçülerde, kenarları en az 2-3 parmak yüksekliğinde yuvarlak bir fırın kabını alalım İçini ve kenarlarını oda sıcaklığındaki margarinle veya zeytinyağıyla iyice yağlayalım

Öte yandan turta hamuru için derin bir karıştırma kabının içine un, toz şeker ve kabartma tozunu koyalım


Üzerine yumurtaları kırıp, sıvıyağı ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edeceğiz Aslında her zaman için hamuru en az 30 dakika dinlendirirsek hem hamur çok daha iyi şekil alır hem de pişince lezzeti artar Biz bir taraftan da turtanın üzerinin harcını hazırlamak üzere derin bir tasın içine yumurtaları kıralım, lor peyniri süt ve yıkanmış, süzülmüş kuru üzümleri ekleyelim Karıştırma işine devam ederken, rende çikolataları ve toz şekeri de üstüne aktaralım ve bir kenarda beklemeye alalım


Şimdi dinlenen hamurumuzu alıp, çok hafif unladığımız tezgahın üzerinde bir oklava veya merdane yardımıyla kalıbın ölçülerinde açalım Sonra da hamuru tart kalıbının içine yayalım ama hamurun uçlarını da kalıbın kenarlarına doğru en az iki parmak yükselterek havuz gibi açalım Bir kenarda bekleyen lor peynirli harcımızı bu havuzun içine boşaltıp, düzeltelim Söylemeyi unuttum ama en az 10 dakika önceden de 175 dereceye ayarlayıp, ısıtmamız gerekirdi Sonra da ısınan fırının orta gözüne turtamızı koyup, en az 35-40 dakika pişirelim Hemen fırından çıkarıp ılınmasını bekleyip, dilimleyelim ve servise sunalım Eğer dilimlerin üzerine çırpılmış hazır çiğ krema gezdirirseniz lezzeti daha da artacaktır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.