Vişneli Çörek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli ÇörekGerekli Malzemeler : 15 gr Bira Mayası 1/3 Su Bardağı Ilık Süt 3 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Toz Şeker 2 Adet Yumurta 50 gr Tereyağı 2 Su Bardağı Ayıklanmış Vişne 1 Adet Yumurtanın Sarısı Bir Tutam Tuz Hazırlanışı: Bira mayasını ılık sütte eritin Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin Katı bir hamur yapın Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin Kalan unu, toz şeker 2 adet yumurta, tereyağı ve tuz ile karıştırın Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp bu karışımın üzerine koyup yoğurun Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparın İçlerine vişne koyup hamuru kapatın Dilediğiniz şekli verip, yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun Çörekleri bu şekilde bekletin Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin |
|