Tuzlu Papyon Bisküvi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu Papyon BisküviMalzeme: 500 gr un 250 gr yağ 3 adet yumurta sarısı 11/2 kahve fincanı krema yoksa 100 gr süt 1 çorba kısığı tuz Hazırlanışı: Bir mermerin veya hamur tahtasının veya düz bir yere unu eleyip ortasını havuz gibi açınız Ortasına bütün malzemeyi ilâve edip elinizle karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız Serin bir yerde veya bulunduğu yerde üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp 1 saat dinlendiriniz ve bir merdane ile düz bir yerde 4 milim kalınlığında açınız 10 cm eninde boyuna dilimleyiniz Sonra dilimlediğiniz hamurları tekrar enine ikişer santim eninde dilimleyip iki başından tutarak bir ucunu sağa bir ucunu sola büküp papyon yaparak tepsiye diziniz Çırpılmış yumurta ile üzerlerini hafif yumurtalayıp üzerlerine tuz ve anason serperek 200 derece ortadan hızlı fırında 4-5 dakika pişiriniz alıntı |
|