![]() |
SATRANÇ KURABİYE |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SATRANÇ KURABİYE![]() Malzemesi 2 bardağı un 1,5 çay bardağı tozşeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yarım paket margarin yada tereyağ 1 yumurta 1 çorba kaşığı süt Kakaolu hamur için: 2 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı süt yapılışı Un bir kaba elenir, tozşeker, vanilya, kabartma tozu, margarin yada tereyağ, yumurta ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip güzelce yoğrulur ![]() ![]() ![]() Beyaz hamurun 1/3 üçte birini kenar koyun ![]() ![]() Kakaolu hamuru bir santim kalınlığında bir dikdörtgen olarak açın ![]() ![]() ![]() Üç sıra halinde bir beyaz, bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridini yanyana koyun ![]() İkinci sırada beyazın üstüne kakaolu şerit, kakaolunun üstüne beyaz şerit gelicek şekilde sırayı tamamlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|