ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKmalzemeler: kek malzemeleri: 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda) 4 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu krema malzemeleri: 1 litre süt 3 yemek kaşığı un 4,5 yemek kaşığı toz şeker 2 yumurta kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao 1,5-2 muz hindistan cevizi isterseniz dövülmüş ceviz kekin hazırlanması: 1 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın 2 karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın ) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin ) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)kremanın hazırlanması: 1 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın (çok soğuk olmasın) 2 ılınınca ruloyu açın üzerine bolca kremadan sürün (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün![]() 3 üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun
|
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKMalzemeler: 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm 1 su bardağı ceviz 8 yemek kaşığı şekeri 1 su bardağı süt 3 adet yumurta ¾ su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yapılışı : Kalıp yağlanıp unlanır Fırını yakın Şeker ve yumurta yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır Süt,yağ ve vanilya ilave edilip karıştırılır Un, kabartmatozu ilave edip iyice karıştırın En son olarak iri dövülmüş ceviz ve sapları ayıklanmış üzümler ilave edilir Metal bir kaşıkla karıştırılır Karışımı kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ![]() ***Bu pişme süresi kek kalıbınıza göre değişebilir Siz dikkatli olun Afiyet olsun ![]() Muzlu rulo pasta sunuldu PORTAKALLI TOP KEK sunuldu NESKAFELİ- DAMLA ÇİKOLATALI KEK sunuldu VİŞNELİ-DAMLA ÇİKOLATALI YAŞ PASTA sunuldu Ağlayan Pasta sunuldu Beyaz çikolatalı rulo sunuldu |
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKMalzemeler: 2 adet armut ( mümkünse sert olanlarından) 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker yarım su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı süt 2,5 su bardağı un yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzerine: 1 Çay kaşığı tarçın iri çekilmiş ceviz içi yada fındık Yapılışı: Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim Hamuru kalıba boşaltalım Armutlarıkabuklarını soyup, ikiye bölelim Çekirdeklerini cıkarıp, enine ince ince dilimliyelim Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim Üzerine hafif bastıralım Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 40-45 dk )Afiyet Olsun |
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKMalzemeler 3 yumurta 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı limon suyu 1 limon kabuğu rendesi 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya Yapılışı : Kalıp yağlanıp unlanır Fırını yakın ve üzümler ayıklanıp yıkanır ve kurulanır Şeker ve yumurta yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır Limon suyu,limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilip 1-2 defa karıştırılır Un, kabartmatozu ve üzümler sırasıyla ilave edip iyice karıştırın Karışımı kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ***Bu pişme süresi kek kalıbınıza göre değişebilir Siz dikkatli olun![]() Afiyet olsun
|
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKGerekli malzemeler; 60 gr bitter kuvertür çikolata 1,5 çay bardağı su (160 ml) 90 gr tereyağı veya margarin 1 su bardağı + 1 kahve fincanı esmer şeker (220 gr) 2 yumurta 5 çorba kaşığı un ( 100 gr) 2 çorba kaşığı kakao 40 gr - 1 kahve fincanı parça fındık veya badem Öncelikle fırınımzı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım ![]() Çikolata veya suyu orta boy bir cezvenin içerisinde eritelim ![]() Yağ, şeker ve yumurtaları mikser ile incelip rengi açılana kadar çırpalım Bu karışıma birlikte elenmiş un ve kakaoyu, parça kuruyemişleri ve sulu çikolatayı ilave edip homojenleşinceye kadar tekrar çırpalım![]() Tam ağızlarına gelecek kadar kağıtlarımıza karışımımızı bölüştürelim ![]() Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika pişirelim ![]() Üzerine ganaş hazırlamak isterseniz, 100 gr sütlü kuverturu 60 ml sıvı krema ile birlikte eritip oda ısısında hafif sertleşinceye kadar bekletip soğumuş cupcake'lerin üzerilerine sürüp servis yapabilirsiniz ![]()
|
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKbezeli cilekli pasta malzemeler Beze malzemesi için: 6 adet yumurtanın akı 300 gr toz şeker 30 gr nişasta (4 silme yemek kaşığı) 400 gr sütsüz çikolata İç ve üstünün malzemesi: 500 gr taze çilek 4 su bardağı pudra şekeri 3 su bardağı soğuk süt 3 poşet toz krem şanti HAZIRLANIŞI Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp, buzdolabında bekletelim Üç ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, üzerlerine kelepçeli kalıp yardımıyla yuvarlaklar (yaklaşık 25-26 cm çapında) çizelim Yumurta akı ve şekeri derin bir kaba koyup, iyice katılaşıp, bembeyaz ve yumurta karı oluşana kadar çırpalım Sonra nişastayı üzerine serpip, bir kaşık yardımı ile çırpmadan şöyle bir karıştıralım Beze karışımının 1/3?ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup, işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başlayarak spiral şeklinde sıkalım Bezeleri 10 dakika önceden ve 100 derecede ısıtılmış fırında 1,5-2 saat pişirelim 1 saat geçince alttaki tepsiyi üste, üsteki tepsiyi alta geçirelim Pişirme süresinin sonunda fırının kapağını aralayıp, soğumaya bırakalım Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp, ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim Bezeleri yağlı kağıtlardan ayırıp, her iki yüzüne erimiş çikolata sürelim Bir bezeyi pasta tabağına alıp, daire çizmek için kullandığımız 26 cm çapındaki kelepçeyi etrafına geçirelim 500 gr çileği pudra şekeriyle karıştırıp, çatalla iyice ezelim Krem şantinin 1 su bardağı kadarını süslemek için ayırın Ezdiğimiz çilekleri bir çatal yardımıyla krem şantiye ekleyip, karıştıralım Çilekli karışımın yarısını kelepçenin içindeki bezenin üstüne sürelim 2 bezeyi üstüne koyup, hafifçe bastıralım Kalan çilekli krem şantiyi onun üzerine sürüp, son bezeyi de üstüne oturtup hafifçe bastıralım Pastayı 4-5 saat derin dondurucu da bekletelim Servis yapmadan önce, pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım Kalan krem şantiyi pastanın üstüne sürüp, frambuaz ve varsa rende çikolatayla süsleyelim Pastayı keserken bezenin dağılmaması için tırtırlı bıçak kullanın Yoksa beze kolayca dağılır Ama servisten önce 15 dakika kadar pastanın çözülmesini bekleyin
|
|
|
|