Afacan Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Afacan Kek6 kişilik Gerekli malzeme: 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 5 su bardağı tozşeker 2 havuç Yarım su bardağı zeytinyağı 1 portakal kabuğu rendesi 6 yumurta 1 kahve fincanı süt 200 gr ince çekilmiş badem 50 gr çekilmiş fındık 1 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı kuru üzüm 1 çay kaşığı tarçın Tuz Süsleme malzemesi: Yarım su bardağı süt Yaklaşık 2 su bardağı pudra şekeri Renkli çubuk şekerlemeler Tarifi: 28 cm çapındaki ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp dibine ve kenarlarına badem serpin Üzümü yumuşaması için ılık suda 1 saat bekletin Fırını 180 dereceye ayarlayın Yumurta ve şekeri köpükleşinceye dek çırpın Kalan yağ, ince rendelenmiş havuç, portakal kabuğu rendesi, un, pirinç unu, süt, kabartma tozu, tarçın ve 1 tutam tuz ilave ederek düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın Kalan badem, fındık ve süzülmüş üzümü ekleyin Kalıba döküp fırında yaklaşık 40 dakika pişirin Ilınınca kalıptan çıkarın Ayrı bir kasede pudra şekeri ile sütü çırpın Elde ettiğiniz koyu beyaz sıvıyı kekin üzerine döküp çubuk şekerlemelerle süsleyin ve oda ısısında yarım saat bekletin Dilimleyip servis yapın![]() alıntı |
|
|
|