![]() |
Aromatik Otlu Halkalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aromatik Otlu HalkalarMalzemeler: 125 g un 60 g kepekli un bir tutam tuz 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karışık kurutulmuş aromatik otlar (kekik, biberiye, defne yaprağı, fesleğen vs ![]() 90 gr ![]() 1 yumurta (çırpılmış) 30 g Parmesan peyniri (çok ince rendelenmiş) Hazırlanışı: Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() Unu, kepekli unu, tuzu ve kabartma tozunu çukur bir kaba eleyin (elekte kalmış bütün kırıntıları sıyırarak kaba ekleyin) ![]() ![]() ![]() Sonra metal bir spatulayla yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın ![]() ![]() Hamuru yaklaşık 40 küçük parçaya bölün ![]() ![]() Hamur çubuğunu iki ucu size dönük biçimde kıvırıp, iki ucu çaprazlamasına birbirine dolayarak, resimde görüldüğü gibi yuvarlak bölüme karşılıklı tutturun ![]() ![]() Tepsilere yerleştirdiğiniz halkaların üstüne bir fırçayla çırpılmış yumurtayı sürüp, Parmesan peynirini serpin ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Aromatik otlu halkalar, hava almayan bir kutunun içinde iki günden çok saklanabilir, lezzetten fedakârlık edilirse, Parmesan peyniri yerine kaşar peyniri kullanılabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|