Muzlu Gevrek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu GevrekMalzemeler Taze yufka (Dörde bölünmüş) 3 yemek kaşığı pasta kreması 1 adet muz (küp küp doğranmış) 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı çikolata sos Krema için gerekli malzemeler: 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı toz şeker 1 adet yumurta Çikolata sos için gerekli malzemeler: 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı eritilmiş bitter çikolata Hazırlanışı: Çukur bir kapta pasta kreması ve muz karıştırılır Dörde böldüğümüz yufkanın bir parçası tezgaha açılır ve karışım yufkanın ortasına yerleştirilir Daha sonra sigara böreği sarıyormuş gibi sarılır Teflon tavaya tereyağı konur ve sardığımız muzlu yufkanın her iki tarafı da bu yağda, kısık ateşte 3 dakika kızartılır Kızardıktan sonra servis tabağına alınır Üzerine çikolata sos dökülerek ve meyve dilimleriyle süslenerek servis yapılır Kremanın yapılışı: 1 yemek kaşığı süt bir kenara ayrıldıktan sonra, sütün tamamı çukur bir tencerede kaynatılır Nişasta, şeker ve yumurta çırpılır Ayırdığımız 1 yemek kaşığı soğuk süt de ilave edilir ve iyice karıştırılır Bu karışım kaynamış süte yavaş yavaş dökülerek karıştırılır Soğumaya bırakılır Çikolata sosun yapılışı: Süt kaynatılır Un, kakao ve toz şeker harmanlanarak kaynayan süte yavaş yavaş ilave edilir Karışım kısık ateşte 8-10 dakika devamlı karıştırılarak pişirilir Eritilmiş çikolata da ilave edilir ve 3-4 dakika daha pişirilir alıntı |
|