Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
profiterol, yalancı

Yalancı Profiterol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Profiterol





MALZEMELER

Kek malzemesi için;

*3 adet yumurta

*3 kahve fincanı toz şeker

*3 kahve fincanı un

*1 paket vanilya

*1paket kabartma tozu

*yarım kahve fincanı süt

Ortasına;

*1 paket krem şanti

*2 su bardağı süt

Çikolata sos için;

*iki buçuk su bardağı süt

*1 su bardağı toz şeker

*2 çorba kaşığı un

*2 çorba kaşığı toz şeker

Keki ıslatmak için;

*1 su bardağı süt


* * YAPILIŞI**

Öncelikle keki hazırlayınBunun için,un,kabartma tozu,vanilya ve yarım kahve fincanı süt ilave edip,kek hamuru hazırlayınDaha sonra yağlanmış orta boy bir tepsiye dökünÖnceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kabarana dek pişirinDaha sonra soğumaya bırakınBu arada,krem şantiyi2 su bardağı sütle çırpınAyrı bir yerde,çikolata sosu hazırlayınBunun için,süt,şeker,un ve kakaoyu karıştırarak pişirinYine karıştırarak soğutun(üzerinin kaymaklanmaması için)Soğuyan keki ikiye bölünİki yüzünüde iyice ıslatınBir yüzünün üzerine krem şantiyi yayınDiğer yüzünü onun üstüne kapatınEn üstede çikolata sosu gezdirip servis yapın



ÇOK GÜZEL Bİ TARİF FAWORİMDİR DENERSENİZ EMİNİM SİZİNDE ÇOK HOŞUNUZA GİDECEK

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.