![]() |
Zencefilli Kayısılı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Kayısılı KekMalzeme - Hamuru İçin: - 2 adet yumurta - 100 gram Sana yağı - 100 gram pudra şekeri - 1 su bardağı un - 100 gram kuru kayısı = 6 adet - 1 yemek kaşığı zencefil - 50 gram kuş üzümü - 1 paket Kabartma tozu - 1 paket Vanilya Hazırlanışı Kuş üzümlerini ayıklayıp, yıkadıktan sonra su da bekletin ![]() Kuru kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayınız ![]() Derin bir kâsenin içine yumurtaları pudra şekerini, yumuşamış Sana yağını koyup, bir çırpıcı veya mikser yardımı ile harç krema kıvamına gelene kadar çırpınız ![]() Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edin ![]() En son olarak vanilyayı, kuş üzümlerini ve doğranmış kuru kayısıları koyup, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın ![]() Kek harcını sıvı sana ile yağlanmış kek kalıbına alıp, kaşığın sırtı üzerini düzeltiniz ![]() Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakkika pişiriniz ![]() Pişen keki kalıbında 10 dak ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|