![]() |
Köz Patlıcanlı Poaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köz Patlıcanlı Poaça![]() Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 3 adet yoğurt 1/2 su bardağı zeytinyağ 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzemesi 4 adet patlıcan 1/2 su bardağı rende kaşar peyniri Tuz-karabiber Üstüne 2 yumurta sarısı Çörekotu Yapılışı Patlıcanlar çatalla bir iki yerinden delinerek fırında veya közmatikte közlenir ![]() Közlenen patlıcanların kabukları soyularak ,küçük küçük doğranır,rende peynir -tuz ve karabiberle karıştırılır ![]() Yoğurt-yumurta-sirke ve yağlar karıştırılır,içine kuru malzemeler ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ![]() Hamurun üstü kapatılarak en az 3-4 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirilir ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopartılarak yuvarlanır ve elle bastırılarak yuvarlaklar elde edilir ![]() Yuvarlak hamurların ortalarına patlıcanlı karışım yerleştirilir ![]() Hamur ortada birleştirilerek ,top formu elde edilecek şekilde kapatılır ![]() Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine kapatma yerleri alt kısma gelecek şekilde aralıklı olarak yerleştirilir ![]() Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülüp,çörekotu serpilir ![]() Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzerleri kızarana kadar yaaklaşık 25-30 dakika pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|