![]() |
Erikli Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Kek![]() Malzemeler; 4 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3- 3,5 bardak un, 5-6 adet kırmızı erik, Sos için; Dr ![]() ![]() Yapılışı; Yumurtaları şeker ile çırpın ![]() Sıvı malzemeleri ekleyip,karıştırmaya devam edin ![]() Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı haldeki karışıma ekleyin ![]() Yumurtanın büyüklüğü, bardağın ebatları un miktarını arttırmanıza sebep olabilir ![]() Kek hamurumuzun kıvamı çok koyu değil, akışkan olacak ![]() Erikleri yıkayıp, kurulayın ![]() Çekirdeklerini çıkararak doğrayın ![]() Hazırladığınız kek hamurunun içine erikleri ekleyerek karıştırın ![]() Kek kalıbınızı yada tepsinizi margarin ile yağlayın, ve daha kolay çıkması için un serpin ![]() Kek hamurunu kalıba dökün ![]() Önceden ısıttığınız düşük ısıda ki fırında,kapağını açmadan pişirin ![]() Benim fırınım doğalgazlı, o yüzden çok uzun sürede yaklaşık 1 saatte pişti ![]() Elektirikli fırında bu süre daha kısa olacaktır ![]() Kek piştikten sonra kalıpla pişirdiyseniz, kalıbın içinde biraz dinlendirin ![]() Daha sonra üzerinde ki tarife göre pişirip, soğuttuğunuz meyvalı sos ile birlikte servis yapın ![]() "Afiyet Olsun" |
![]() |
![]() |
|