06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kayısılı Pasta
16 dilim için;
HAMUR MALZEMESİ
120 g ekşi olmayan süzme yoğurt,
1 küçük boy yumurta,
60 g şeker,
1 tutam tuz,
1 paket vanilya,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
4 yemek kaşığı süt,
220 g un,
3 çeyrek paket kabartma tozu
MALZEME
1 kilo kayısı,
80 g dövülmüş badem,
3 yumurta akı,
birkaç damla limon suyu,
30 g şeker,
1 yemek kaşığı kayısı marmeladı
HAMUR YAPIMI
1 Süzme yoğurdu bir süzgeçte süzülmeye bırakın Yoğurdu yumurta, şeker, tuz, yağ ve süt ile karıştırın
2 Unun yarısına kabartma tozu katın ve yoğurda karıştırın Kalan un ile hamur yoğurun
PASTANIN YAPIMI
1 Kayısıları yıkayarak kesin, çekirdeklerini çıkartın
2 Hamuru kağıtlı bir tepsinin üstünde açın
3 Hamurun üstüne 20 g dövülmüş badem serpiştirin Kayısıları, yuvarlak kısımları üstte olmak üzere, sık olarak hamurun üstüne dizin
4 Pastayı 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
5 Yumurta aklarını iyice köpürtün, limon suyu ve şekeri yavaş yavaş ilave edin Bademleri karıştırın Bu karışımı yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurun
6 Pişme süresi 20 dakikayı bulunca pastayı fırından çıkartın ve pastanın üstüne kafes halinde köpük sıkın Pastayı tekrar fırına koyun, üstündeki köpükler hafif kızarmalı
7 Marmeladı devamlı karıştırarak ısıtın ve kayısıların üstüne sürün
alıntı
|
|
|