Bademli Mekik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli MekikMalzemeler 3 adet yumurtanın beyazı 4 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı pudra şekeri 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı toz haline getirilmiş badem Hazırlanışı Tereyağı bir tavada eritilir Uz, toz badem, pudra şekeri ve kabartma tozu bir tencerede karıştırılır Yumurta beyazları iyice çırpılarak köpük haline getirilir Daha sonra karışıma eklenerek tekrar çırpılır Bu karışıma eritilmiş tereyağı da eklenir ve biraz daha çırpılır Mekik kalıpları yağlanır Karışım yağlanmış kalıplara dökülür Üzerlerine birkaç tane badem konur 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirilir Piştikten sonra istenildiği gibi süslenerek servis yapılır![]() alıntı |
|
|
|