Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, kek, yumuşak

Bademli Yumuşak Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Yumuşak Kek



Malzemeler:


1 paket margarin

2 su bardağı ince çekilmiş badem

1 çay bardağı toz şeker

4 yumurta

1 çay bardağı un

2 limon kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

Süslemek İçin;

2 çorba kaşığı pudra şekeri

2 çorba kaşığı ince dövülmüş badem

birkaç nane yaprağı



Tarifi:


Fırını 170 dereceye ayarlayın 1 paket margarini eritin 24*16 lık dikdörtgen fırın kabını yağlayıp un serpin Yumurta sarılarını aklarından ayırın Sarıları toz şekerle köpürene kadar çırpın


Aklarını da kar olana kadar çırpın Yumurta sarılarını eritilmiş margarin, un, limon kabuğu rendesi, çekilmiş badem ve kabartma tozunu ilave edip çırpın Yumurta aklarını ekleyin ve birbirlerine iyice yedirinceye kadar çırpmaya devam edin Yağlanmış kalıba dökün, fırına verin


Yaklaşık 40 dakika pişirin Süre sonunda fırını kapatıp keki çıkarın Küçük kareler halinde kesin ve tekrara fırına verip soğumaya bırakın Keklerin üzerine pudra şekeri ve badem serpip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.