Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, kek, kremalı

Kremalı Havuçlu Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Havuçlu Kek



kek malzemeleri:



1,5 su bardağı ayçiçek yağı

2 su bardağı toz şeker

4 yumurta, hafif çırpılmış

2 su bardağı un

2 tatlı kaşığı karbonat

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı tuz

3 su bardağı rendelenmiş havuç (4-6 adet)

1 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

yarım su bardağı kuru üzüm


hazırlanması:

fırını 150C'ye getirin 30 muffin kalıbına kağıt kalıp serin veya 24cmlik 2 kek kalıbını yağlayıp unlayın

ayaklı bir mikserde yağı ve şekeri karıştırın yumurtaları ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın

un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırıp eleyin bunu yağlı karışıma ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın

havuçları, üzümleri ve cevizleri ekleyip, özleşene kadar -çok fazla değil- karıştırın

eğer karışım çok sulu geldiyse azar azar un ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın karışımı kalıplara boşaltıp fırında yarım saat pişirin (muffinler çıktıklarında hala yumuşak olacaklar)



krema malzemeleri:



250gr krem peynir, oda sıcaklığında

1/2 su bardağı (125gr) tereyağı/margarin, oda sıcaklığında

4 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilin

süt



hazırlanması

ayaklı bir mikserin kabında krem peyniri ve tereyağını karıştırın (iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin) pudra şekerini ekleyin önce yavaşta başlayıp en yüksek hıza kadar çıkın (yine iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin) vanilyayı ekleyin

karışım kolaylıkla keklerin üzerine sürülebilecek kıvamda olmalıdır -yumuşak margarinden çok az daha sert- eğer size çok koyu geldiyse istediğiniz kıvamı tutturana kadar bir yemek kaşığı ile süt ilave edin

bu karışımı hemen kullanabilirsiniz ama isterseniz üzerini kapatıp buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz sadece servisten önce karışımı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.