Çam Kurabiyesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çam KurabiyesiMALZEMELER 125 gr Margarin 2/3 Su Bardağı Pudra Şekeri 1 Adet Yumurta Sarısı 1 Paket Vanilya 2 Su Bardağı Un 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak fırını 160 derecede ısıtın Yağ, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı küçük bir kapta karıştırın Hafif bir krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın![]() Unu eleyerek kaba alın Küşüzümlerini ilave edin Yumuşak bir hamur haline gelene dek karıştırın Hafifçe unlanmış bir zeminde yumuşak hareketlerle yoğurun![]() Hamuru ikiye bölün Hamurun yarısını iki yaprak yağlı kağıdın arasına koyun İnce bir hamur haline gelene dek açın İkinci hamuru da aynı şekilde açın 20 dakika buzdolabında dinlendirin![]() Şekilli kalıplar kullanarak hamuru kesin Fırının en üst rafında 20 dakika pişirin Çıkarttıktan sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin Daha sonra tepsiden alıp, servis yapın![]() |
|
|
|