![]() |
Muslin Kremalı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muslin Kremalı PastaMuslin Kremalı Pasta Tarifi - Muslin Kremalı Pasta Nasıl Yapılır - Muslin Kremalı Pasta Malzemeleri Muslin Kremalı Pasta Yarım litre süt 2 adet yumurta 10 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı un 100 gr ![]() 1 paket vanilya Ayrıca kremanın içine katmak için; muz, fındık ve damla çikolata Üzerini kaplamak ve süslemek için değişik renklerde şeker hamuru YAPILIŞI: Pandispanya için olan malzemelerle kek hamurunu hazırlayın ![]() Harcı yağlanmış kalıba dökün ve üzerini ortadan kenarlara doğru düzleştirin ![]() Sert bir zemine tepsiyi vurun ( bunu yapmamızın sebebi harcın içindeki hava kabarcıklarını yok etmek ) ![]() 175 derecede pişirin ![]() Fırından çıkınca üzerine kürdanla delikler açın ve sütle ıslatın ![]() Ben dikdörtgen ve büyük bir kalıp kullandım ![]() ![]() ![]() Daha sonra muslin krema için; bir tencereye margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyun ![]() Hafif ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ![]() Ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyin ![]() Biraz ılıyınca margarinide ekleyip, kremaya yedirin ![]() Pandispanyanın bir parçasını servis tabağına alın ve kremanın yarısını üzerine döküp, düzgünce yayın ![]() Kremanın üzerine yuvarlak doğranmış muz parçaları, iri kıyılmış fındıklar ve damla çikolata serpiştirin ![]() Diğer pandispanya parçasını dikkatli bie şekilde üzerine kapatın ![]() Pastanın düzgün olmasına çok dikkat edin ![]() ![]() Kremanın kalan diğer yarısıyla pastanın üzerini ve yanlarını ince bir tabaka halinde kapatın ![]() Şeker hamurunu açıp, düzgün ve hava kalmıycak şekilde pastayı kaplayın ![]() Üzerine yine şeker hamuru ile istediğiniz süslemeleri yapabilirsiniz ![]() Ben üzerine çiçek motifleri yaptım ![]() Pastanızı buzdolabına koymayın ![]() ![]() Oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin ![]() Sonrada dilimleyip, afiyetle yeyin ![]() |
![]() |
![]() |
|