Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kremalı, muslin, pasta

Muslin Kremalı Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muslin Kremalı Pasta



Muslin Kremalı Pasta Tarifi - Muslin Kremalı Pasta Nasıl Yapılır - Muslin Kremalı Pasta Malzemeleri



Muslin Kremalı Pasta


Yarım litre süt

2 adet yumurta

10 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı un

100 gr margarin

1 paket vanilya

Ayrıca kremanın içine katmak için; muz, fındık ve damla çikolata

Üzerini kaplamak ve süslemek için değişik renklerde şeker hamuru


YAPILIŞI:

Pandispanya için olan malzemelerle kek hamurunu hazırlayın

Harcı yağlanmış kalıba dökün ve üzerini ortadan kenarlara doğru düzleştirin

Sert bir zemine tepsiyi vurun ( bunu yapmamızın sebebi harcın içindeki hava kabarcıklarını yok etmek )

175 derecede pişirin

Fırından çıkınca üzerine kürdanla delikler açın ve sütle ıslatın

Ben dikdörtgen ve büyük bir kalıp kullandım Keki ikiye böldüm ve iki adet pandispanya elde etmiş oldum Siz dilediğiniz her türlü kalıbı kullanabilirsiniz

Daha sonra muslin krema için; bir tencereye margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyun

Hafif ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin

Ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyin

Biraz ılıyınca margarinide ekleyip, kremaya yedirin

Pandispanyanın bir parçasını servis tabağına alın ve kremanın yarısını üzerine döküp, düzgünce yayın

Kremanın üzerine yuvarlak doğranmış muz parçaları, iri kıyılmış fındıklar ve damla çikolata serpiştirin

Diğer pandispanya parçasını dikkatli bie şekilde üzerine kapatın

Pastanın düzgün olmasına çok dikkat edin Kaplarken şekli bozuk olmamalı

Kremanın kalan diğer yarısıyla pastanın üzerini ve yanlarını ince bir tabaka halinde kapatın

Şeker hamurunu açıp, düzgün ve hava kalmıycak şekilde pastayı kaplayın

Üzerine yine şeker hamuru ile istediğiniz süslemeleri yapabilirsiniz

Ben üzerine çiçek motifleri yaptım

Pastanızı buzdolabına koymayın Şeker hamuru sertleşip, donabilir

Oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin

Sonrada dilimleyip, afiyetle yeyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.