![]() |
Çikolatalı Yer Fıstıklı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Yer Fıstıklı KekÇİKOLATALI YER FISTIKLI KEK Kremaları: buttercream: 10 gram krem peynir(oda sıcaklığında) 4 gr tuzsuz tereyağı 5 bardak elenmiş konfeksiyon şekeri yani pudra sekeri ![]() ![]() 2/3 bardak yer fıstıklı tereyağ(tercihen markalı olmalı) Not: ben tuzsuz 300 gr tereyag ekledım ![]() ![]() Yapılışı: 1) Geniş bir kapta, mikser yardımıyla, krem peynirle 4 gr tereyağı, rengi açılana kadar çırpın ![]() ![]() ![]() 2) Yer fıstıklı tereyağını ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın ![]() çikolata: 8 gram bitter çikolata(kabaca doğranmış) 3 çay kaşığı yumuşak yer fıstıklı tereyağ 2 çay kaşığı light mısır şurubu 1) Benbarin yöntemiyle, çikolatayı eritin ![]() ![]() Çikolata tamamen eriyene ve karışım tamamen yumuşak olana kadar, sık sık karıştırarak pişirin ![]() 2) Ocaktan alın ve yumuşayana kadar, yarı yarıya pay ederek çırpın ![]() ![]() Not: Ben 400 gr bıtterı 400 ml krema ile benmari erittim ılıkken kekin üzerıne gezdırdım ![]() ![]() ![]() Kek ıcın: 2 bardak un 2,5 bardak şeker ¾ bardak tatlandırılmış kakao pudrası yani kakao 2 çay kaşığı kabartmatozu 1 çay kaşığı tuz 1 bardak nötr sebze yağı(kanola, soya yağ gibi) sıvıyağ 1 bardak ekşi krema 1,5 bardak su 2 çay kaşığı damıtılmış beyaz sirke ![]() Not: ekşi krema;1 bardak ılık süte 1 tatlı kaşığı limon suyu karıtırdım ![]() 1 çay kaşığı vanilya özü 2 yumurta Yarım bardak öğütülmüş yer fıstığı Not:Önceden yaptığım şeytan kek bu kekin kıvamına çok benziyor ![]() ![]() ![]() Yapılışı: 1) Fırını önceden 176 dereceye ayarlayın ![]() ![]() ![]() 2) Unu, şekeri, kakao pudrasını, pişirme sodasını ve tuzu bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) 30-35 dakika ya da çatalı batırdığınızda kuru çıkacak şekle gelene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Keki dondurmak için, geniş bir pasta tepsisine koyun ![]() ![]() Dip not: Kekinize maske yapmadan önce, sertleşene kadar, 15 ile 30 dakika arasında soğutun(tercihen) ![]() 5) Çikolatalı yer fıstıklı tereyağlı kekinizi süslemek için, geniş bir pişirme kağıdının üstüne koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kibele sofrası'ndan alıntı |
![]() |
![]() |
|