![]() |
Tart Kendini Sevdiren |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tart Kendini SevdirenMALZEMELER 1 su bardağı dondurulmuş vişne (veya taze ama çekirdekleri çıkmış olacak) 2 adet orta boy şeftali 10 adet mürdüm eriği 1 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çay kaşığı tarçın Hamuru için gerekli olan malzemeler: 150 gr un 150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 150 gr toz şeker Varsa: 1 su bardağı esmer şeker 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat veya Nutmeg (yoksa da hiç dert değil) HAZIRLANIŞI Önce tatlımızı yapacağımız orta boy (30-35 cm çapında) ama kenarları en az 3 parmak yüksekliğindeki fırın kabımızı ayarlayalım ![]() ![]() ![]() Diyelim ki kalıbınız hazır ![]() ![]() Bir tarafta şeftalileri soyup, çok ince elma dilimleri şeklinde doğrayalım ![]() ![]() ![]() Şimdi derin bir tasın içinde; şeftaliyi, parçalanmış mürdüm eriğini, suyu süzdürülmüş sarı üzümleri, vişneleri (dondurulmuş ise biraz buzunun çözülmesini bekleyelim), dövülmüş ceviz içi ve tarçını iyice harmanlayıp, karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan yağlanan fırın kabımızı önümüze alıp, en altına cevizli meyve karışımını serelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|