Çikolatada Kırık Bisküvi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatada Kırık BisküviÇikolatada Kırık Bisküvi Tarifi - Çikolatada Kırık Bisküvi Yapılışı - Çikolatada Kırık Bisküvi Nasıl Yapılır - Çikolatada Kırık Bisküvi Malzemeleri 100 gr tereyağı ya da margarin 75 gr şurup 25 gr kakao 50 gr çekirdeksiz kuru üzüm 200 gr ufalanmış karışık bisküvi Üstü: 100 gr çikolata 15 cm çapındaki derin bir kek kalıbını iyice yağlayın Tereyağı ya da margarini, şurubu, kakaoyu ve üzümleri bir kaba koyup yağ eriyene kadar ateş üzerinde karıştırın Ateşten indirip, ufalanmış bisküvileri katın Hazırlanan kalıba bastırarak yerleştirin ve donmaya bırakın Sıcak su içine oturttuğunuz bir kapta çikolatayı eritin Eriyince kalıptaki bisküvi karışımının üstüne yayın Çikolata donana kadar kalıpta bırakın Sonra gönlünüzce, parmaklara, karelere ya da üçgenlere kesin |
|