Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakal, puf, soslu

Portakal Soslu Puf

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Soslu Puf



Malzemeler :

100 gr Kuru Kayısı

2,5 Su Bardağı Portakal Suyu

2 Çorba Kaşığı Margarin

2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri

1 Kahve Fincanı Un

1 Yumurta

1 Çorba Kaşığı Margarin

Hazırlanışı :

Fırını 200 derece ısıtın Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 dakika kadar karıştırın Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin

Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.