Portakal Soslu Puf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Soslu PufMalzemeler : 100 gr Kuru Kayısı 2,5 Su Bardağı Portakal Suyu 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Kahve Fincanı Un 1 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Margarin Hazırlanışı : Fırını 200 derece ısıtın Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 dakika kadar karıştırın Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin![]() Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın
|
|
|
|