Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bavaruaz, çikolatalı

Çikolatalı Bavaruaz

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Bavaruaz



malzemeler:

5 adet yumurta sarısı

2 su bardağı süt

2 paket 80 grlık bitter çikolata

500ml krema

3/4 su bardağı tozşeker

1 çay kaşığı vanilya

3 yaprak jelatin

1 su bardağına yakın soğuk su


üzerine:

krem şanti


yapılışı:

çikolatayı rendeleyin jelatinleri yumuşaması için soğuk suda bekletin yumurta sarılarını tozşekerle birlikte bir kapta çırpın süt, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı bir tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar bekletip ocaktan alın şekerli yumurtalara sıcak çikolayatı, sütü yavaşça karıştırarak ekleyin karışımı tekrar ateşe koyup karıştırmaya devam edin koyulaşınca ateşten alın yumuşayan jelatinleri sıcak karışıma ekleyip eriyene kadar karıştırın karışımı ince bir süzgeçten geçirin karıştırarak soğutun kalıpları badem yağı ile yağlayın kremayı çırparak kabartın ve soğuyan bavaruaza ekleyip karıştırın karışımı kalıplara paylaştırın buzdolabında 1-2 saat bekletip kalıpları servis tabaklarına ters çevirip çıkartın krem şanti ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.