Lokumlu Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokumlu Kurabiyelokumlu kurabiye tarifi - lokumlu kurabiye nasıl yapılır Malzemeler: * 1 su bardağı krema(125 grlık pakette sıvı olarak satılan) * 125 gr oda sıcaklığında tereyağ* 3 su bardağı un+1/2 çay kaşığı kabartma tozu * 300-350 gr sade lokum(veya dilediğiniz çeşit)* üzeri için pudra şekeri ![]() Yapılışı: 1 Yoğurma kabına tereyağ ve kremayı alıp karıştırın Birkaç seferde unu ilave edip yoğurun![]() 2 10 dk dinlendirip,yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,hafif unlu zeminde ince açın Kenarları keserek düzeltin 10-11 cm yüksekliğinde kesin Bu parçayı da 3'er cm den üçgenlere bölün(aşağıdaki gibi)Küçük kesilmiş lokumları kalın kenara yerleştirip,rulo yapın Sık bir şekilde tepsiye yerleştirin(fazla kabarma olmayacak)3 175 ºCde ısıtılmış fırının orta rafında beyaz pişirin Soğuyunca pudra şekeri serpin 2-3 hafta kapalı bir kapta tazeliğini koruyacaktır![]() Not:Bu kurabiyeyi özellikle elma,incir,cilkolata ve ceviz dolgulu da hazırlayıp,tek hamurla birkaç çeşit kurabiye yapabilirsiniz(elmalıları ay kurabiyesi gibi,incirlileri yuvarlak,çikolatalı ve cevizli olanı mantı ve mektup zarfı şeklinde hazırlayarak) ![]()
|
|
|
|