![]() |
Cevizli Karamel Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Karamel KekPastalar Kekler - Kek Tarifleri - Cevizli Karamel Kek Nasıl Yaplılır - Cevizli Karamel Kek Tarifi Malzeme - 75 gram ![]() - 1 buçuk su bardağı un - 2 adet yumurta - 1 buçuk su bardağı pudra şekeri - 2 adet armut - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 buçuk çay kaşık karbonat - Bir tutam tuz - Muskat rendesi - Sosu için: - 125 gram yarım ceviz - 60 gram Sana yağı = 4 yemek kaşığı - 50 gram pudra şekeri - 1 yemek kaşığı süt Hazırlanışı Armudun kabuklarını soyup, rendeleyiniz ![]() Derin bir kâsenin içerisinde yumurta, şeker, Sana yağını krema kıvamına gelene kadar çırpınız ![]() Daha sonra içine un ve karbonatı bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz ![]() En son olarak içine tarçını, rendelenmiş armudu, muskat rendesini ilave edip, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırıp, sıvı sana ile yağlanmış yuvarlak düz kek kalıbına alınız ![]() Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz ![]() Pişen keki kalıbında 10 dakika pişirip, servis tabağına ters çeviriniz ![]() Sosu için: Küçük bir tencerede Sana yağını, yarım cevizleri, pudra şekeri ve sütü karıştırıp, bir taşım pişiriniz ![]() Sosu kekin üzerine döküp, iyice soğutup, servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|