Çaylı Kek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çaylı KekÇaylı Kek Tarifi - Çaylı Kek Nasıl Yapılır - Çaylı Kek Malzemeleri Malzeme Listesi 3 Adet Yumurta 1,5 Su Bardağı Toz Şeker 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Çay (Demlenmiş ) 3 Su Bardağı Un 1,5 Paket Kabartma Tozu 1 Paket Vanilya 3 Yemek Kaşığı Kakao Çikolata Sosu İçin 2 Yemek Kaşığı Kakao 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası 1 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Süt Çaylı Kek Nasıl Yapılır? 1 Derin bir kabın içinde, yumurta ve 1,5 su bardağı toz şekerini, mikser ile 5 dakika çırpın Üzerine, sıvıyağ ve demlenmiş çayı ilave edip 2 dakika daha çırpın 2 Başka bir kapta, 3 su bardağı un, 1,5 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 3 yemek kaşığı kakaoyu iyice karıştırın 3 Bu karışımı, çırpılmış yumurtaların üzerine ilave edip karıştırın ve kek hamurunu hazırlayın 4 Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın 5 Önceden ısıtılmış, 170 derece fırında 40 dakika pişirin Kekin sönmemesi için, fırının kapağını ilk 15 dakika kesinlikle açmayın Kekin pişip pişmediğini anlamak için, keke, bir kürdan batırın ve kürdana hamur bulaşmıyorsa kek pişmiş demektir 6 Diğer taraftan, sosu hazırlamak için, bir tencereye, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, mısır nişastası, toz şeker ve kakaoyu koyup karıştırın Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırark kaynayana kadar, muhallebi kıvamında pişirin ve soğuması iin bir kenarda bekletin 7 Kek piştikten sonra, 5 dakika soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra, kalıptan çıkartıp servis tabağına alın 8 Çikolata sosunu, isterseniz keki dilimleyip, dilimlerin üzerine veya kekin tamamının üzerine dökerek servis yapın Not: Çikolata sosunu, hazır pakette alarak, üzerindeki tarife göre pişirerek de kullanabilirsiniz Afiyet Olsun |
|