Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, dağ, milföy, pastası

Dağ Çilekli Milföy Pastası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dağ Çilekli Milföy Pastası



Pastalar - Pasta Tarifleri - Milföy Pastası - Çilekli Pasta - Dağ Çilekli Milföy Pastası Tarifi


Malzemesi:


300 gr hazır milföy hamuru

açmak için un,

250 gr dağ çileği reçeli

100 gr pudra şekeri

1 çorba kaşığı limon suyu

1 yumurta akı

4 bütün yumurta

120 gr şeker

1/2 litre süt

1/4 litre krema

100 gr maya

1 paket vanilya


Hazırlanışı:


1 Hamurun yarısını unlayıp tezgahta 40x35 cm açın: Üzerini örtün 6-8 dakika dinlenmeye bırakın Tepsiyi su ile ıslatın, Hamuru tepsiye koyun Çatalla bir kaç delik açın Hamuru 10 dakika daha dinlendirin Kızdırılmış fırının ona gözünde 200 derecede 15-18 dakika pişirin Hamuru dikkatlice bıçakla tepsiden ayırın Tepsiyi soğuduktan sonra yıkayın ve ikinci hamuru da aynı şekilde açıp pişirin

2 Bu arada 100 gr reçeli kaynatın Pişmiş olan hamurun alt yüzünü üste çevirin Enlemesine 24 cm den kesin Özerine sıcak reçeli sürün, ikinci hamuru da aynı şekilde 24 cmden kesin Bunun üzerine de 150 gr pişmemiş reçeli sürün Bu iki hamur tabakasını üst üste yerleştirin

3 Pudra şekeri, limon suyu ve yumurta akını karıştırın Reçel sürülmüş hamurun üzerine dağıtın

4 Yumurtaların aktarım sarılarından ayırın Yumurta aklarını 60 gr şeker ve iyice çırpın, süt ve kremayı ilave edin 1/4 litresini alın ve mayayı bu kremada eritin Yumurta sarılarını mayaya karıştırın Vanilyayı, kalan şekeri süte ilave edip, kaynatın Mayayı telle çırparak kaynayan süte ilave edin Tekrar koyulaşıncaya kadar kaynatın Bir yumurta akını çırpıp dikkatlice hazırlanan puddinge ilave edin, Puddingin yarısını pişmemiş olan dağ çileği reçeli sürülmüş hamurun üzerine yayın 24 cmlik parçaları kestikten sonra, geride kalmış iki dar hamur parçası bulunmaktaydı Bu iki parçayı puddingi sürdüğünüz hamurun üzerine koyun ve hafifçe bastırın Kalan puddingi de üzerine sürün

5 Pudra şekerli karışımdan sürülmüş olan hamuru 8x6 cm büyüklüğünde parçalara ayırarak puddingli hamurun üzerine yerleştirin Hamurun kenarındaki fazlalıkları, keskin bir bıçak ile düzeltin 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın Sonra servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.