Dereotlu Mahlepli Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Mahlepli PoğaçaPoğaça Tarifi - Dereotlu Mahlepli Poğaça Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt 1 kalıp beyaz peynir 1 su bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı mahlep 125 gram margarin 2 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 limon suyu 2 adet yumurta (akı içine sarısı dışına) Aldığı kadar un Yeteri kadar dereotu çörek otu Hazırlanışı: Yoğurt, eritilmiş ılık yağ, tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 10 dakika dinlendirin Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın El ile yuvarlayın![]() İçine hazırlandığınız peynirli içi koyun Büzdürerek kapatın Ters olarak tepsiye dizin Yağlı yumurta sarısı sürün Üzerine çörek otu koyun Orta ısılı fırında pişirip servise sunun Peynirli iç: Ezilmiş peynir ile kıyılmış dereotunu karıştırın![]() alıntı |
|
|
|