Frambuazlı Şarlot |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı ŞarlotFrambuazlı Şarlot Tarifi - Frambuazlı Şarlot Yapılışı - Frambuazlı Şarlot Nasıl Yapılır - Frambuazlı Şarlot Malzemeleri malzemeleri Pandispanya için 6 yumurta 7 yemek kaşığı un 7 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu Dolgusu için 200 gr frambuaz 2 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt 20 gr toz jelatin 2 yumurta akı 100 gr toz şeker 35 ml su Üzeri için 100 gr frambuaz Pudra şeker Frambuazlı şarlot hazırlanışı Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz Pandispanya için, yumurta akları ile şekeri çırpın Yumurta sarılarını ekleyin Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 derece fırında pişirin Mutfak bezine kağıt üstte kalacak şekilde ters çevirip soğumaya bırakın Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın 85 gr toz şeker ile suyu tencerede kaynatın Yumurta aklarını kalan şeker ile iyice çırpın Yumurta aklarına şerbeti ince ince akıtarak çırpın Frambuazları bir tencereye aktarıp orta ateşte pişirin ve püre haline getirin Toz jelatini çok az suyla ıslatın ve sıcak frambuaz püresine ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın Geniş bir kasede üç harcı birbirine karıştırın Yuvarlak derin bir kalıp ya da kaseyi streç film ile kaplayın Pandispanyayı dört parmak kalınlığında şerit halinde kesin ve kalıbın yan duvarlarına yerleştirin Frambuazlı karışımı döküp kalan kekleri üzerine kapatın ve 3-4 saat derin dondurucuda bekletin Ters çevirip üzerini frambuaz ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın |
|