irmikli Meyveli Pasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
irmikli Meyveli PastaMalzemeler Tabanı için 1 litre süt 10 yemek kaşığı şeker 10 yemek kaşığı irmik 1 paket kakaolu bisküvi Üstü için 1 paket muzlu jöle 1 adet muz 1 adet şeftali Hazırlanışı Bisküvi hariç bütün taban malzemeleri sürekli karıştırılarak muhallebi kaynatılır Bisküvi robottan geçirilerek ufalanır Sudan geçirilmiş kelepçeli bir kalıba muhallebinin yarısı dökülür Üstü ufalanmış bisküvilerle kaplanır Kalan muhallebi ile bisküvilerin üstü örtülür Muhallebi soğuyunca dilimlenen meyveler dizilir Bu arada paketteki tarife göre jöle hazırlanır Meyvelerin üzeri jöle ile kaplanır Dondurulmak üzere dolaba kaldırılır Jöle donduğunda kalıbın çemberi çıkartılıp servis edilir |
|