Krep |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KrepKrep Tarifi - Krep Nasıl Yapılır - Krep Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Su Bardağı Un 3 Su Bardağı Süt 3 Adet Yumurta 1 Çay Kaşığı Şeker 1 Çay Kaşığı Tuz 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Krep Nasıl Yapılır? 1 Krep hamurunu hazırlayacağınız kabın içine un ve tuzu koyarak harmanlayın Eğer tatlımsı bir tad elde etmek istiyorsanız bir çay kaşığı şeker de ilave edebilirsiniz![]() 2 Başka bir kapta ve mümkünse çırpma kabında yumurta ve sütü el blendırı ile ya da çırpıcı ile tamamen karışana kadar çırpın![]() 3 Yumurtalı karışımı yavaş yavaş unun üzerine dökün ve hiç topaklanma olmayana dek blender ya da çırpıcı ile karıştırın![]() 4 Krebi pişirmek için mutlaka teflon tava tercih edin Tavanın ortasına bir yemek kaşığından da az olacak şekilde sıvıyağ dökün![]() 5 Tava ve yağ kızardıktan sonra hazırladğınız harçtan bir kepçe alarak, tavanın ortasından başlayarak yavaşça dökün ve 20 cm eninde bir krep oluşacak kadar dağılmasını sağlayın![]() 6 Orta hararetli ateşte altı kızarana kadar pişirdikten sonra sptaula ile krebi çevirin ve iki tarafını da pişirdikten sonra servis tabağına alın![]() 7 Yeni bir krep için de tavaya yine az miktarda yağ dökün![]() 8 Bu ölçülerle yaklaşık 20 tane krep elde edebilirsiniz![]() Not: Krebi dilediğiniz tatlı ve tuzlu sosla (reçel, bal, dondurma, peynir ve maydanoz, ıspanaklı harç) ile birlikte servis edebilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|