Kunta Kinte.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kunta Kinte..![]() Malzemeler: yarım litreden biraz fazla süt 125gr tereyağı 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde) 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker Hazırlanması: Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın Geriye kalana kekunu ekleyin İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın 175C fırında pişirin Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin ![]() |
|
|
|