Kozalak Pastasi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kozalak PastasiMalzemeler: Yarım paket kakaolu pirinç patlağı(250gr) 100 gr bitter çikolata 10 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı kakao 3 çorba kaşığı tereyağ üstünü süsleyecek kadar pudra şekeri Çikolatayı ve tereyağını teflon bir tavada kısık ateşte eritinHafif ılıyınca,kakao ve balı da ilave edip karıştırın Pirinç patlaklarını,büyük ve derince bir kaba koyunHazırladığınız çikolatalı karışımı içine döküp tümünü karıştırın Herkesin evinde bulunan plastik bir limon sıkacağına ihtiyaç var bu aşamada Limon sıkacağınızın üst bölmesini alıp ters çevirin çukur kısmını dolduracak kadar içine hazırladığınız malzemeden doldurun Bir tepsiye ters çevirinSonra üzerlerine pudra şekeri serpin hepsini afiyet olsun |
Kozalak Pastasi |
06-27-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kozalak Pastasimalzemeler; 500gr kornflakes 6 adet metro çikolata ( arzu edilirse sayı çoğaltılabilir) 4 yemek kaşığı bal 100 gr margarin veye tereyağı 1 paket çikolata sosu derin bir tencere içine metroları,yağı ve balı koyup kısık ateşte eritiyorsunuztamamen eriyince mısır gevreklerini içine atıp tahta bir kaşıkla iyice karıştırınılık hale gelince bir kahve fincanının içine ince bir poşet yerleştirip içine bu karışımdan koyup iyice bastırınsonra düz bie tepsi içine fincanı ters çevirip çıkarın poşetide çıkarın kozalak şeklinin oluştuğunu göreceksinizdaha sonra çikolata sosu yapıp her birinin üzerine birer kaşık dökün şu an bu tarifi yazarken bir taraftanda yiyorum valla harika |
|