Toffee Soslu Islak Kek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Toffee Soslu Islak Keksoslu ıslak kek nasıl yapılır - ıslak kek tarifi - kek tarifleri - soslu kekler Malzemeler: Kek Icin: * 350 g hurma (cekirdekleri cikarilmis) * 300 ml sicak su * 100 g teryagi * 200 g seker * 3 yumurta * 400 g un * 1/2 ck karbonat Toffee (karamel) Sosu Icin: * 400 ml krema * 250 g esmer seker * 100 gr tereyagi Yapilisi: 1 Hurmalari bir tencereye alip sicak suyu ekleyin, kisik ateste iyice yumusayincaya kadar pisirin Yumusayan hurmalari blendira alip puruzsuz olana kadar cekin 2 Bir kapta seker ve yagi cirpin, teker teker yumurtalari ekleyip karistirin Bu karisima hurmalari da ekleyip karistirmaya devam edin 3 Unu ve karbonati birlikte eleyerek (sart degil, elerseniz kekiniz daha fazla kabaracaktir) diger karisima ekleyin ve iyice birbirine karismalarini saglayin 4 Derinligi fazla olmayan diktorgen bir kalibi (rosto kabi gibi) iyice yaglayin ve kek hamurunu bu kaliba aktarin 160- 170 derecedeki firinda kek iyice pisene kadar, yaklasik bir saat pisirin 5 Kremanin yarisini, sekeri ve yagi tencereye alin Kanayana kadar karistirarak pisirin, sos hafif kahverengilesince kalan kremayi da ekleyin Kisik ateste bir kac tasim kaynatip atesten alin 6 Firindan cikan sicak keki servis tabagina alin uzerine sicak sosu dokun Kek sosu iyice cektikten sonra ilikken dondurma ile servis yapin Kek kalibinin seklini dilediginiz gibi secebilirsiniz Kek ne kadar ince olursa sosu o kadar iyi ceker, isterseniz sosu dokmeden once keki bir kac yerinden bicakla yarin boylece sos ice kadar inecektirAfiyet olsun ~6-8 kisilik |
|