![]() |
Vanilyalı Topkek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vanilyalı Topkek![]() Malzemeler, Kek Hamuru için, 3 yumurta 6 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı eritilmiş margarin 1 çay bardağı süt 3 ![]() 2 ![]() 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Üzeri için, 1 paket toz kremşanti Renkli gıda boyası Şeker hamuru Kiraz şekerlemesi Yarım su bardağı süt Hazırlanışı Şekerle yumurtaları geniş bir kapta mikserle iyice çırpın ![]() Yoğurt, margarin ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin ![]() Kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın ![]() Yağlanmış top kek kalıplarına yarısına gelecek şekilde hamuru paylaştırın ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin ![]() Şeker hamurlarını gıda boyaları ile renklendirip oklava ile açın ![]() Bir kalıp yardımıyla top keklerin ölçüsünde yuvarlaklar çıkarın ![]() Top keklerin üzerine yerleştirin ![]() Kremşanti ve sütü katılaşıncaya kadar çırpın ![]() Sıkma torbasına alıp, top keklerin üzerini süsleyin ![]() Ortalarına kiraz şekerlemesi yerleştirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|