Limonlu Halka Bisküvi 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Halka Bisküvi 2Limonlu Halka Bisküvi Tarifi - Limonlu Halka Bisküvi Yapılışı - Limonlu Halka Bisküvi Nasıl Yapılır - Limonlu Halka Bisküvi Malzemeleri Malzemesi: 150 gr un1 tatlı kaşığı kabartma tozu 100 gr mısır unu100 gr tereyağı100 gr toz şeker2 yumurta sarısı 2 limonun rendelenmiş kabuğu glasürü için: 125 gr pudra şekeri2 çorba kaşığı limon suyu 50 gr ayıklanmış ve çekilmiş şamfıstığıHazırlanışı: Unu eleyin Kabartma tozu ve mısır unu ile birlikte karıştırın Tereyağı veya margarini eritin Şekeri, yumurta sarılarını ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin Unu şekerli malzemeye ilave edin İyice yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatarak buzdolabında * donuncaya kadar bekletin Fırını 200 dereceye ısıtın Hamuru unlanmış hamur tahtasının üzerinde 3 mm kalınlığında açın 6 cm çapında daireler kesin Bu dairelerin orta kısımlarını da yuvarlak şekilde açın Ortadan çıkan parçaları tekrar yoğurarak, tekrar daireler yapabilirsiniz Fırın tepsisini yağladıktan sonra, halkaları bu tepsiye dizin Sıcak fırında 10 dakika pişirin Bisküvileri tepside soğutun Pudra şekerini limon suyu ile birlikte karıştırıp, bisküvilerin üzerlerine sürün Üzerlerine şamfıstığı ekip soğutun
|
|
|
|