Turta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
TurtaTurta Tarifi - Turta Nasıl Yapılır - Turta Malzemeleri MALZEME: 150 gram pudra şekeri 150 gram pirinç unu 150 gram çikolata 150 gram tereyağı 150 gram kakao HAZIRLANIŞI: Çubuk paket çikolatasını dört kaşık su ile bir kap içerisinde harlı ateşte eritmeli, güzel hallolması için kaşıkla ezerek karıştırmalı Koyu bir krem halinde olunca ateşter indirmeli ve içine toz çikolata veya kakaoyu atıp karıştırmalı Diğer bir kap içerisinde yumurtaların yalnız sarıları ile toz şekeri telle çarparak kabarıncaya kadar vurmalı ve içerisine ılık olan pişmiş çikolatayı azar izar akıtmalı, karıştırmaya devam etmeli, pirinç ununu ilave ederek bir çeyrek karıştırmalı Tereyağını ateşte eritip sulandığı zaman çıkarmalı katiyyen kızdırmamalı ve azar azar hamura ilâve etmeli Yumurta aklarını telle köpürttükten sonra hamura karıştırmalı ve yağlanmış tepsi içinde fırında yarım saat pişirmeli Üzerine şekerleme ve kızarmış bademle süslemeli![]() |
|
|
|