![]() |
Parfe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ParfeParfe Tarifi - Parfe Nasıl Yapılır - Parfe Malzemeleri 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 su bardağı süt 4 yumurtanın sarısı 120 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker 250 gr sütsüz (bitter) çikolata (3 çorba kaşığı neskafede eritilmiş) 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 15 gr (3 yaprak) jelatin 1/4 su bardağı kaynar su 125 gr (1/2 su bardağı) krema (buzdolabında soğutulmuş) 2 yumurtanın akı 1 kahve kaşığı tuz 60 gr sütsüz (bitter) çikolata (rendelenmiş) Mısır nişastası ve sütü orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatınız ![]() Kaynayınca altını kısıp, karıştırarak 5 dakika pişiriniz ![]() ![]() Yumurta sarılarını ve 1/2 su bardağı toz şekeri, küçük bir kasede yumurta sarıları açık sarı bir renk alıp koyulaşana kadar bir telle çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp içindeki karışımın yarısını orta boy bir kaseye dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jelatini küçük bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() 1/2 su bardağı kremayı orta boy bir kaseye koyarak koyulaşana kadar bir telle çırpıniz ![]() ![]() Yumurta aklarını ve tuzu orta boy bir kasede yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, yumurta akları kar haline gelene kadar çırpınız ![]() ![]() Çırpılmış yumurta akını madeni bir kaşıkla küçük tenceredeki jelatin - krema karışımına katınız ![]() Buzdolabından ayaklı bardakları çıkarıp hazırladığınız karışımı bardaklardaki çikolatalı karışımın üstüne dökünüz ![]() ![]() Parfeler tamamen donup sertleşince buzdolabmdan alıp, üstlerini rendelenmiş çikolata ile süsleyerek hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|