![]() |
Kayısılı Milföy Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Milföy Pastasımilföylü pasta - milföyle pasta nasıl yapılır - milföy tatlılarıMalzemeler: 250 gr ![]() Açma payı un Kakaosuz pasta kremi 250 gr ![]() 1 kahve kaşığı limon suyu 500 gr kayısı 1 kahve kaşığı tuz 2 adet yumurta sarısı Tarifi: Yaprak hamurunu hazırlayınız ![]() Son turdan sonra hamuru yarım cm ![]() ![]() Büyük yuvarlak bir kalıpla hamurları kesiniz ![]() Kestiğiniz hamurları tepsiye aralıklı diziniz ![]() Kestiğiniz yuvarlak kalıptan daha küçük bir kalıpla ikinci parça hamur kesiniz ![]() Bu küçük parçayı yumurta sarısı sürülmüş büyük parçanın üzerine koyunuz ![]() Soğuk bir yerde hamurları dinlendiriniz ![]() Sonra çatalla birkaç yerinden delip, kaymaması için birkaç yerine kürdan sokup, yumurta sarısı sürüp, ısıtılmış fırında hafif pembe renkte 30-35 dakika pişiriniz ![]() Fırından alıp, soğutunuz ![]() Üzerinden bir kapak kaldırıp içlerini pasta kremiyle doldurunuz ![]() Pasta kreminin üzerine çekirdekleri alınmış yarım kayısıları oyuk tarafı alta gelmek üzeri koyunuz ![]() Kayısıların üzerine kayısı marmelatı sürüp, servis yapınız ![]() Not: Yaprak hamurla yapılan pasta çeşidi azdır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|