![]() |
İrmikli Vişneli Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Vişneli KekKek Tarifi - Kek Yapılışı - İrmikli Kek - Vişneli Kek Malzeme - 1,5 su bardağı irmik (185 gr) - 1,5 su bardağı toz şeker(185 gr) - 200 g Sana yağı - 250 g Yoğurt - 1 su bardağı dondurulmuş vişne - 1 adet yumurta - Yarım su bardağı çekilmiş badem - 1 paket kabartma tozu - Üzeri İçin: - Pudra şekeri Hazırlanışı Derin bir kâsenin içerisinde, oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana yağını, yumurtaları ve toz şekeri, krema kıvamına gelene kadar bir mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız ![]() Krema kıvamına gelince yoğurdu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz ![]() Daha sonra irmiği ekleyip, çırpınız ![]() En son olarak kabartma tozunu, çekilmiş bademi ve vişneyi ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız ![]() ![]() Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 35-40 dak pişiriniz ![]() Pişen keki kalıbında 5 dak bekletip, soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, iyice soğutunuz ![]() ![]() Soğuyan kekin üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip, arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|