06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Hindistan Cevizli Kareler
çikolatalı kek nasıl yapılır - çikolatalı hindistan cevizli tatlı tarifi - kek nasıl yapılır

MALZEMELER:
* 100 gr tereyağı (oda ısısında)
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 yumurta
* 1,5 su bardağı kekun
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (silme)
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 tutam tuz
* 2 yemek kaşığı süt
Üst Kaplama İçin:
* 150 gr bitter çikolata
* 4 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
* 30 gr tereyağı
* 6 yemek kaşığı su
Üzeri İçin:
* hindistancevizi rendesi
YAPILIŞI:
1 Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıcı ile çırpın
2 Yumurtaları ekleyerek tortu kalmayana dek iyice çırpın
3 Unu, kabartma tozunu, tuzu ve kakaoyu karıştırın, yumurtalı karışıma eleyin Sütüde katarak tahta bir kaşıkla hamuru homojen kıvama gelene kadar yavaşça karıştırın (kıvamı koyu oluyor, endişelenmeyin)
4 Kek hamurunu yağlı kağıt serdiğiniz en küçük boy kare borcama eşit bir biçimde yerleştirin (dökün demiyorum çünkü imkansız)
5 170 dereceli önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın
6 Bu arada üst için gerekli çikolata, tereyağı ve suyu bir cezveye alın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak çikolataları eritin, ocaktan alıp ılımasını bekleyin
7 Ilıyan malzemeye pudra şekerini katıp karıştırın
8 Keki 16 eşit kareye kesin, her bir kareyi çikolatalı sosa batırın (her yeri sosa bulansın), sosta biraz bekletip çıkartın ve hindistancevizine bulayın Biraz dinlendirip servis edin
|
|
|